Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
Een kinderkamer kopen

Een kinderkamer kopen

Het is weer dinsdag en dus is het tijd voor een nieuwe blogpost. Dit keer zal ik het hebben over het kopen van een kamer, welke kamer we hebben gekozen en over hoe de zwangerschap zorgt voor een toenemende drukte in mijn leven.

Eigenlijk vrij snel hebben we besloten om een kinderkamer te kopen met een relatief grote commode, een kledingkast met veel ruimte en 2 ledikanten voor de tweeling. Online en met zijn 2en hebben we ongeveer gekeken naar wat voor een kleuren en vormen we wel leuk vonden. Zo waren we het eens over een lichte kamer, maar vind ik zelf witte meubels en ledikanten niet zo mooi. Kim vond dat daarentegen juist wel mooi.

De kinderkamer zijn we gaan kopen met mijn moeder, moet je je voorstellen, naar babywinkels met 2 vrouwen en 1 daar van is je moeder. Nouja de mannen weten wel wat ik bedoel.

Allereerst zijn we bij Babypark gaan kijken, hier hebben we eerst nog wat kleertjes uitgezocht en heeft Kim een draagzak geprobeerd (op advies van een verkoper). Maar hier vonden we eigenlijk maar 1 kamer die een beetje in de smaak viel. Dus daarna zijn we nog bij Babydump gaan kijken. Hier hebben we eerst nog gekeken naar beddenlakens en overige benodigdheden, vervolgens viel ons oog op de volgende twee kamers: Kamer 1  en Kamer 2

Na even overleg zijn we uiteindelijk toch voor Kamer 1 gegaan. Goed genoeg voor ons en we kregen een mooi aanbod van de verkoper ;). Ook hebben we in de babydump even wat kinderwagens getest. Eigenlijk werd daar snel duidelijk dat de tweelingwagens erg onhandig zijn. Toen we op het punt stonden om de winkel te verlaten, kwam mijn moeder er achter dat haar telefoon weg was, hij kon niet ver zijn aangezien ze eerder nog foto’s had gemaakt. Maar gelukkig kwamen we er na 10 minuten achter dat iemand deze netjes heeft afgegeven bij de balie.

Dus de kinderkamer is ook al binnen, nog maar een paar grote stukken te gaan.

Verder vind ik de tijd wel snel gaan, maar wordt het allemaal toch wel spannend. Ik merk nu ook een toenemende drukte, zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik eerder een bedrijf gestart en dit vraagt de nodige aandacht van je. Maar nu de zwangerschap wat vordert, heeft Kim ook meer last van de zwangerschap. Zo is ze heel snel vermoeid en heeft ze elke dag pijnen in de buik, deze zouden worden veroorzaakt door het te snel groeien/uitzetten van de baarmoeder. Hierdoor probeer ik haar zoveel mogelijk te ontlasten en help ik zo goed mogelijk mee in het huishouden.

Door de tweeling zwangerschap hebben we ook veel echo’s (minimaal 1x in de 2 weken, maar door de bloedverliezen tussendoor zijn we al 2x naar de SEH geweest) en ondanks dat ik niet elke echo mee ga, kost dit ook veel tijd. Want we zijn gemiddeld 4uur kwijt met het heen en weer rijden en het wachten tussen de echo en het gesprek met de gynaecoloog.

Deze toenemende drukte, zorgt er wel voor dat de tijd vlot gaat en laat je wel beseffen dat je een groter verantwoordelijkheid gaat dragen voor een familie.

“P.S. Als je het leuk vindt om deze blogposts te lezen en graag op de hoogte wilt blijven van updates, kun je altijd even de twiindad Facebook pagina liken. Hierop plaats ik altijd een bericht als er een nieuwe post online komt.”  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.