Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
We weten wat het wordt!!

We weten wat het wordt!!

Zoals ik dinsdag heb aangegeven volgt er voortaan een post op dinsdag en zaterdag. De afgelopen periode is er van alles gebeurd. In deze post onthul ik het geslacht van de baby’s. En vertel ik over ‘complicaties’ bij het kiezen van een kinderwagen voor een tweeling.

Inmiddels zijn we meer dan 3 maanden zwanger. Langzaam en zeker zijn we alle benodigdheden voor de ‘babyuitzet’ bij elkaar aan het verzamelen. We hebben al heel wat bij elkaar, maar tegelijkertijd moeten we ook nog genoeg. We hebben nog wel even de tijd, maar omdat het een tweeling is, moeten we er natuurlijk rekening mee houden dat alles wel eens wat eerder kan gebeuren.

Hoeveel je van alles moet hebben is ook lastig in te schatten en wat je merkt als je met anderen praat of lijstjes bekijkt is dat iedereen het op zijn manier doet en een andere mening heeft over wat en hoeveel je van iets nodig gaat hebben en lijstjes of ervaringen van tweelingouders zijn er wel, maar weer een stuk minder.

Iets wat we nog niet hadden was een kinderwagen, nu zijn we rond gaan kijken voor tweelingwagens, maar kwamen er al snel achter dat ook hier weer niet veel keus in is. En de keuzes die je hebt zijn niet geweldig. Zo wilde Kim graag een wagen waar beide baby’s naast elkaar konden liggen. Deze wagens zijn er wel, maar bij ons in de woning hebben we smallere tussendeuren, waar al deze wagens niet doorheen passen. Daardoor kwamen we al snel bij wagens waar beide baby’s achter/onder elkaar liggen. Het ziet niet zo mooi uit, want 1 baby ligt bijna op de grond, maar daarnaast zijn deze wagens onhandig lang. Ik heb er in de winkel mee gereden (de ABC-Zoom), het rijdt een beetje alsof je in de bouwmarkt zo een bouwkar pakt en daar 3meter+ lange balken op legt. Tevens zijn wij beide niet lang en kan ik dus niet tot aan het eind van de wagen kijken en rijd ik alles ondersteboven.

Uiteindelijk zijn we tot een soort (dubbel)oplossing gekomen. Toen we in de babypark waren merkte een verkoper al snel dat we er maar niet uit kwamen. Deze heeft ons alle opties getoond en gaf uiteindelijk aan dat met de eisen van Kim er niks anders op zit dan een eenling wagen te kopen en voor de ander een draagdoek aan te schaffen of gewoon een tweeling draagdoek meestal te gebruiken. Hier zitten natuurlijk ook weer nadelen aan.

Nu wordt de oplossing waarschijnlijk dat we een grote tweeling wagen houden voor het geval ze/we weg willen en een grote wandeling o.i.d. willen maken. En de optie met een eenling wagen en een draagzak moet zich maar uitwijzen. Als het niet werkt is er zo nog een andere oplossing gevonden.

Oké nu het gedeelte waarom de meeste van jullie deze blog zullen lezen, op 24 Augustus heeft kim een echo cadeau gekregen waarbij ze een geslachtsbepaling aan de hand van de NUB theorie zullen doen. Ik ben zelf niet meegegaan, omdat ik belangrijke afspraken op het werk had en het geslacht (als het goed is) niet gaat veranderen. Ik vond het wel een beetje spannend aangezien ik vanaf dag 1 het idee had dat het meisjes zouden worden en Kim juist geloofde in jongens.

Ze zou nadat ze de echo had gehad eerst naar de Primark gaan en daarna naar kantoor komen (met een broodje van Bufkes). Als het een meisje was kreeg ik een broodje bal, anders een broodje Limburger. Toen ze aankwam had ze een tasje bij met daarin Bufkes. Ook voor mijn collega Nick, die mocht het hele spektakel mee ervaren. Maar naast het tasje van Bufkes had ze ook nog een tasje met 2 setjes kleding. 1 setje met de tekst “Daddy’s Little lady” en het andere setje had de tekst “Mommy’s Little monster”. — “Yay toch twee meisjes dacht ik.”  Volgens iedereen wel het moeilijke geslacht, maar goed ik ben ook niet van per se de makkelijke weg.

Kim twijfelde tot nog toe nog wel eens over of het echt meisjes zijn. We hebben echter nog meerdere echo’s gehad en ook vandaag weer is er bevestigd dat het twee meisjes zijn, dus daar twijfel ik niet meer over.

In de volgende blog lees je over het kopen van de kinderkamer en de toenemende drukte.

Heb jij nog ideeën of tips voor ons, laat het vooral weten! Wil je graag op de hoogte blijven van onze zwangerschap en zien als er nieuwe blog online is? Volg dan mijn Facebook pagina.

 

Voortaan iedere dinsdag en zaterdag een nieuwe blog! 

1 comment found

  1. Dit was echt een ervaring en avontuur tweeling kinderwagen is niet zo makkelijk maar hebben wel leuke gezien …en Kim had zelfs buikgordel gepast was ook een optie volgens de verkoper …..gelukkig kunnen ze nog zelfs ff erover nadenken …..babykamer was wel succes …liefs van oma

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.