Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
Onze (eerste) ervaring met de AngelSound.

Onze (eerste) ervaring met de AngelSound.

Mijn vrouw heeft het er al een tijdje over, een apparaat om zelf doktertje te spelen en naar het kloppende hart van je baby te luisteren. Ik heb altijd mijn bedenkingen bij dit soort zaken. Om 2 redenen 1. In het ziekenhuis hebben ze uitgebreid doorontwikkeld apparatuur dit soort zaken kun je het best aan een deskundige overlaten, denk ik dan. en 2. Ik weet hoe snel mijn vrouw ‘bang’ kan zijn dat er iets mis is, dus dan ben ik dus bang, dat stel dat huis-tuin en keukending laat een keer niets meer horen, dan zit ik weer met een angstige vrouw die vragen stelt waar ook ik geen antwoordt op heb. Na een aantal bevestigingen en mooie aanbieding van een AngelSound, heb ik er mee ingestemd en heb ik haar de Angel Sound cadeau gedaan. 

Dit bracht ons op het punt waarbij het advies is om de AngelSound vanaf +- week 13 te gebruiken. Maar niet geschoten is altijd mis, dus na veel ‘gezeur’ heb ik nog maal toegegeven, anders had ik dat ding nu nog niet cadeau moeten geven.

Daar gaan we dan, zij ligt al op haar rug. Ik pak de gel en spuit het op haar onder buik, ik houd zelf niet zo van met mijn handen in crèmes, zalfjes of andere vreemde substanties zitten. Maar goed ook dat hoort er af en toe gewoon bij. Vol verwachting plaats ik de headset in de Angel Sound en druk ik voorzichtig het apparaat op haar onderbuik. Eerst horen we niks, vervolgens een scratchend geluid (achteraf bleek dat veroorzaakt doordat ik kleine bewegingen maakte met het apparaat en waarschijnlijk niet genoeg gel gebruikte, maar wist ik veel) en ik zeg tegen haar, ja ik denk dat we DJ’s krijgen. Ik moest meteen aan het volgende filmpje denken > Link naar filmpje.

Ik ben echt te onrustig voor dit soort dingen, daarnaast ben ik geen dokter dus weet ik ook echt niet waar ik moet zoeken. Oké ik weet dat ik lager dan de maag moet zoeken en hoger dan knieën, maar als je dan met zo een klein apparaat, dat bij de geringste beweging klinkt alsof je korte fragmenten van Skrillex 100x versneld afspeelt wordt het erg lastig om te bepalen wat je nu hoort. Na een tijd proberen hoor ik dan in plots een zeegeluid. Dit zou wel eens in de buurt kunnen zitten, ik beweeg heel voorzichtig om te zoeken en daar is het dan, een prachtig geluid alsof er een oehoe in zit. “Schat, moet je luisteren !! Er zit een oehoe in je buik!”, is wat ik roep.  We schieten beide in de lach. Ik geef het even op, pak wat drinken, maar wil het dan nog 1x proberen. Ik kan namelijk niet zo goed tegen mijn verlies en ook met dit soort dingen, wil ik in ieder geval begrijpen waarom ik rare tonen hoor maar niks herkenbaars.

Het is dan even zoeken, maar uiteindelijk is daar in de verste verte een vergelijkbaar ritme te horen als bij de eerdere echo. Eerst geloof ik het niet echt, dus til ik de Angel Sound voorzichtig op, het geluid verdwijnt. Ik plaats hem rustig op de zelfde plek terug en geef langzaam meer druk en het geluid komt steeds iets duidelijker te voorschijn. Dit is toch weer zo een moment, die onbeschrijfelijk is, het gevoel wat je dan ervaart!

Ik zelf vond het in het begin niks, maar het is wel een leuke gadget om eens mee aan de weer te gaan. Mocht het je nog niet lukken om de hartjes te horen, kun je al genoeg plezier beleven aan de sessie zelf. Als je mij dan vraagt of je er één moet aanschaffen zeg ik: “JA, maar heb wel een portie geduld en bereid je voor op allerlei vreemde geluiden!”.

“P.S. Als je het leuk vindt om deze blogposts te lezen en graag op de hoogte wilt blijven van updates, kun je altijd even de twiindad Facebook pagina liken. Hierop plaats ik altijd een bericht als er een nieuwe post online komt.”   

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.