Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
Twiinmom stelt zich ook voor

Twiinmom stelt zich ook voor

Hallo lezers, ik ben de mama-to-be. Ik ben Kim, 24 jaar en werkzaam als locatie assistent in de zorg. Tevens ben ik dit jaar weer begonnen met het in de markt brengen van een eigen Merk + Webwinkel in nagelproducten. Mijn hobby zijn eigenlijk de honden, ik ben echt een dieren liefhebber, als het aan mij lag had ik een hele boerderij aan dieren, maar mijn man heeft dit weten te beperken tot 2 honden.

Ik vind het leuk om te zien dat mij man zich zo open stelt en hij krijgt dan ook goede reacties op de blog. Het lijkt ons leuk als ik zo nu en dan zijn visie aan vul met een aantal zaken, zodat jullie een totaal beeld kunnen krijgen van alles.

Ik zal beginnen met het vertellen wanneer wij de keus hebben gemaakt om wel voor kinderen te gaan, wij zeiden eerst altijd beide dat het niet hoefde. Ik heb zelf problemen met de schildklier als gevolg van de ziekte van Hashimoto. Hierdoor ben ik vaak vermoeid en functioneer ik niet altijd zoals ik zelf graag zou willen. Nu las ik op een gegeven moment dat meerdere vrouwen die nog aan de pil zaten, ook last hadden van vermoeidheid, totdat ze besloten te stoppen met de pil.

In Oktober van 2017 ben ik dan gestopt met de pil, nog niet omdat we kinderen wilden, maar om te kijken of ik mij dan beter zou voelen. Aan het eind van het jaar merkte ik duidelijk verschil, ik was minder humeurig, had meer levenslust en ik was vaker in een goede stemming. In Januari 2018 besloten we dan ook samen dat we in de (nabije) toekomst voor kinderen zouden gaan, omdat het op latere leeftijd steeds moeilijker zal worden, moeten we echter niet te lang wachten.

Helaas gaf de endocrinoloog echter aan dat het totaal niet verstandig was nu, aangezien mijn bloedwaarden totaal niet goed waren. Deze moest rond de 1 zitten en waren meer richting de 12. Ik baalde enorm van dit bericht, want ze krijgen mijn waarden al jaren niet onder controle en was bang dat ik dan nooit kinderen zou mogen krijgen. Echter gebeurde er een wonder, een maand later moest ik namelijk weer bloedprikken en mijn bloedwaarde was exact 1 ! Dit betekende dus het zogenoemde groen licht, nu mochten we eraan denken zonder dat dit direct een gevaar zou vormen. Dit was heel goed nieuws, maar dit betekende wel dat er werk aan de winkel was, want ook zwanger geraken heeft meestal zo zijn tijd nodig.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om ook af en toe iets van mij te lezen, ook voor mij is dit namelijk een spannende tijd en ik heb af en toe dan ook wel wat informatie die ik met jullie kan delen ! Verder mag je altijd reageren en vragen stellen, ik probeer deze zo snel mogelijk te beantwoorden. -xx TwiinMom (Kim)

 

 

2 comments found

  1. Ha die Kim, super leuk om ook iets van jou te lezen. Als bloggende moeder van een tweeling is het altijd leuk om “collega’s” te leren kennen. De vermoeidheid ken ik aangezien ikzelf ook schildklierproblemen heb door een cyste in mijn hoofd. Onze tweeling is inmiddels ruim 4,5 jaar maar ze zijn er echt mee opgegroeid. Dus als ik wat moe ben ga ik even rusten of zij vermaken zich even samen terwijl ik rustig op de bank lig.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.