Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
De verloskundige verrassen en (voorlopig) afscheid nemen

De verloskundige verrassen en (voorlopig) afscheid nemen

Doordat we bij de eerste echo nog geen hartje zagen, stond vandaag nog een echo op de planning. Dit keer was het niet meer zo heel spannend, we hadden immers 3 dagen eerder te horen gekregen dat het een tweeling werd én dat beide hartjes kloppen.

De verloskundige vroeg meteen hoe het was afgelopen in het ziekenhuis en zij was dan ook nog niet op de hoogte dat we een tweeling kregen, toen wij dit vertelde werd zelfs zij er ‘enthousiast’ van. Eigenlijk moesten we aangeven of we wel of niet de NIPT wilden laten uitvoeren. Deze keus was nu alleen al voor ons gemaakt, want met een tweeling wordt deze niet uitgevoerd.

Er was weinig verder te bespreken dus al snel gingen we naar het moment van de echo toe. Het was weer even zoeken, maar dan ineens antwoordt zelfs de verloskundige met een hele vrolijke stem “Ja, het zijn er inderdaad twee! En ook ik zie inderdaad beide hartjes kloppen.”. De kans op een tweeling is volgens mij 1 á 2 procent. Zij maakte dit dus ook nauwelijks mee in haar praktijk.

Na de echo komt dan het moment, dit was de 2de keer bij de verloskundige, maar nu is er geen gedeelde zorg meer mogelijk en moeten we voor alle opvolgende echo’s gewoon naar het ziekenhuis. Wel krijgen we nog een keer alle informatie over het kraambed en wenst ze ons het allerbeste toe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.