Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
De tweede keer vertellen dat je zwanger bent.

De tweede keer vertellen dat je zwanger bent.

Inmiddels weet iedereen zowat dat we zwanger zijn, we maken er geen geheim van, ja we weten dat het risico nog steeds groot is, maar dat maakt dan weinig verschil. Daarbij komt dan ook kijken, dat met het werk wat mijn vrouw doet en ik met mijn eigen bedrijf wel open kaart moet spelen naar bepaalde mensen toe en dan hebben we liever dat wij het iedereen verteld hebben dan dat het uit lekt.

Maar nu mogen we dan iedereen gaan vertellen dat het er niet 1 is maar dat we er dan meteen 2 krijgen, ik vond dit natuurlijk weer prachtig. Het is iets bijzonders en ik houd nogal van bijzondere dingen. Mijn vrouw daarentegen, vond het maar niks. Ze vraagt zich af waarom bij ons nou niets eens gewoon kan gaan ‘zoals het hoort’.

Ik begrijp haar ook wel, want daarbij brengt dit natuurlijk allerlei extra risico’s met zich mee, want het lijkt er vooralsnog op dat dit dan een mo-mo- tweeling wordt. (Beide 1 placenta delen en in 1 vruchtzak zitten.) Dit kan dan weer zorgen voor knopen in de navelstreng, maar ook TTS (tweeling transfusie syndroom) en TAPS (Tweeling anemie polycythemie sequentie) veroorzaken. Iets wat je vreugde in de weg staat als je erover leest.

De reactie van iedereen is wel leuk, in eerste instantie geloven ze je niet. Dan hoor je de verbijstering en vervolgens komt er bij de meeste een geluid uit die niet 2x maar 4x zoveel vreugde uitstraalt. Iedereen lijkt nog vrolijker dan mij erom, of ja iedereen, behalve mijn vrouw. Zij vindt het maar moeilijk.

Oké, ik vind een tweeling heel leuk klinken, maar ik had net een belangrijke discussie gewonnen, er zou een Dubatti kinderwagen, wit marmeren look met een zwarte frame komen. Eentje waarmee ik als trotse vader straks kan shinen, met onze baby. Mijn vrouw vond dit ‘too much’, maar uiteindelijk stemde ze in. Helaas was deze droom dan van korte duur, deze bestaat niet in een tweeling uitvoering en heeft zo te zien ook geen upgrade mogelijkheid voor een tweeling.

De oma van mijn vrouw die schrok zich rot volgens mij, ze zei alleen maar och te jee, ik ga koken en hing de telefoon op. Ze is er wel blij mee maar had net verwerkt dat ze nog 1 0ver-kleinkind kreeg, nu werden het er al meteen 2.

 

5 comments found

  1. Super geweldig nieuws en nu ook nog dubbel op …we worden oma en opa van een tweeling… geweldig 😘👍

  2. Super geweldig nieuws wij zijn zo trots om te horen dat jullie ons grootouders maken van een tweeling 😘💕

  3. Hihi een tweeling is inderdaad eventjes wennen maar heeft ook veel voordelen. De kinderen hebben altijd een speelmaatje. Ikzelf heb het dan niet helemaal handig gepland aangezien onze tweeling op 5 december geboren is.. Zucht dat is toch een beetje een beroerde periode hahaha. Just kidding. Gewoon goed rondkijken en laat alles over je heen komen. Geniet samen van de zwangerschap ⚘

    1. Heey Linda, leuk dat je reageert. Ja ik wist al niet helemaal wat ik ervan moet gaan verwachten met één. Wel goed om te horen dat er ook voordelen aan zitten. Ik grap altijd al, dat het in ieder geval scheelt in de luiers, aangezien je die meteen in grootverpakkingen kan stapelen nu. Neemt niet weg dat je er wel 2x zoveel verbruikt nu natuurlijk 😛

  4. Super leuk deze blogs. Trots ben ik meer dan op jullie 2 jullie doen het toch maar even mij oma en Frans opa maken van wat ik nu al weet de mooiste tweeling die op deze aarde gaat rondlopen .ik ben nu al hartstikke verlieft op mijn kleinkinderen en dan heb ik ze nog niet eens helemaal gezien …Rico je bent een kanjer .en je doet het allemaal geweldig goed. # oma to be

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.