Een tweelingzwangerschap door de ogen van een vader

Korte verhaaltjes en gedachtenspinsels
(Help) ik word vader !

(Help) ik word vader !

Allereerst wil ik jullie welkom heten op mijn blog. Dit is mijn eerste persoonlijke blog, als vader ‘to be’ merk ik dat er vanalles gebeurt zowel in mijn hoofd als in mijn directe omgeving. Met deze blog wil ik delen hoe ik de zwangerschap ervaar, feedback is altijd welkom!

Het is Zondagavond 24 Juni, ik zit in een Skype-Meeting met mijn zakenpartner. Op 1 Juli openen wij onze nieuwe kantoor en we zijn de laatste zaken aan het doornemen. Ineens komt mijn vrouw van de wc af met een ovulatie test, die positief is (terwijl haar vruchtbare periode al geweest is) half met mijn hoofd er maar bij reageer ik dus van “nouja, dan ben je waarschijnlijk zwanger”, op de forums waar mijn vrouw regelmatig op zat, kwam het namelijk vaker voor dat een positieve ovulatie test buiten de vruchtbare periode ook een indicatie kon zijn van een zwangerschap.

Niets vermoedend ging ik door met mijn meeting, er was immers nog genoeg te bespreken. Plots komt ze van de wc af gestormd en staat aan het eind van de keuken te springen waarna ze in tranen uitbarst. Ik zet de microfoon op mute en doe mijn hoofdtelefoon af, waarna ik haar nog net hoor zeggen “ik ben zwanger”.
Op dat moment besef ik het nog niet natuurlijk, dus ik zet de hoofdtelefoon af en terwijl ik rustig naar haar toe loop vraag ik nog eens rustig “wat is er nou”? Er komt niet echt veel meer uit, maar inmiddels zie ik duidelijk dat ze een zwangerschapstest in haar handen heeft. Dus ik zeg heel naïef en kalm “waarom huil je nu, je wilde dit toch zo graag ?”. Niet echt handig om zo te reageren denk ik, terwijl zij daar compleet in shock staat, niet wetende wat ze ermee moet op dat moment. Toen ik dat dan uiteindelijk besefte, probeerde ik haar te kalmeren en troosten, ook heb ik mijn collega even gezegd dat ik de meeting later hervat er zijn namelijk ff belangrijkere zaken. Ze was zelf ook in een vorm van ongeloof vermoed ik, aangezien ze volgens mij wel 5 testen in 2 dagen heeft gedaan, allemaal met hetzelfde resultaat -> Zwanger.

Voordat ik het iemand wil vertellen, wilde ik het liefst even afwachten, waarom weet ik nu nog niet goed. In alle paniek en emotie wilde zij graag haar moeder bellen en ik kon dan ook niet anders dan hiermee instemmen, volgens mij stond haar moeder en vader dan ook binnen enkele seconden, het tijdsbesef was even weg, al aan de deur.

Op dat moment was het besef er bij mij nog lang niet, ik was vooral bezig met het gerust stellen van mijn vrouw. Ik weet dan ook niet meer veel van de rest van de avond.

 

Binnenkort zal ik iets meer vertellen over wanneer we besloten om voor kinderen te gaan en wat daar mogelijk bij in de weg stond.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.